EVO KO JE PREUZEO SLUČAJ SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Utvrđuju se sve okolnosti
Banjsko Polje, Foto: Nemanja Nikolić

NOVE INFORMACIJE

EVO KO JE PREUZEO SLUČAJ SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Utvrđuju se sve okolnosti

Preminuo je u policijskoj stanici

Objavljeno: 13:31h

Povodom predloga Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu je ovlastilo Više javno tužilaštvo u Nišu da u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja propisanom Opšte obaveznim upustvom Republičkog javnog tužioca, preduzme radnje i mere radi utvrđivanja okolnosti pod kojim je 07.04.2024. godine preminuo D. D. iz sela Zlot, grad Bor.

Naime, navedenim opšte obaveznim upustvom Republičkog javnog tužioca propisano je da su svi javni tužioci dužni da u predmetima koji se odnose na moguće slučajeve zlostavljanja od strane policijskih službenika preduzmu radnje i mere predviđene Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, a te Metodologije propisano da istragu ne treba da vodi javni tužilac koji je postupao ili postupa i u predmetu u kojem se oštećeni (navodna žrtva zlostavljanja) pojavljuje kao okrivljeni ili svedok.

1 / 5 Foto: MUP

Razmatrajući navode predmetnog predloga VJT u Zaječaru, kao i dostavljene priloge, utvrđeno je da su svi nosioci javnotužilačke funkcije u tom tužilaštvu preduzimali radnje u predmetu,u kome je sada pokojni D. D. imao svojstvo okrivljenog, zbog čega, po pomenutoj tački Metodologije, postoje stvarni razlozi zbog kojih zbog kojih VJT u Zaječaru nije moglo sprovesti istragu na način propisan tom Metodologijom radi utvrđenja okolnosti pod kojim je preminuo.

Bonus video:

01:09

Danka Ilić potraga

(Espreso/Telegraf.rs/Dragana Kocić/Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.